Skip to content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Miten seuraan liitytään? 

Oletko kiinnostunut puuvenesoudusta vai olympialuokan soudusta? Ole yhteydessä toimiston sähköpostiosoitteeseen (info(at)smark.fi), niin ohjaamme sinut eteenpäin oikeille yhteyshenkilöille. Käytännössä seuraan liittyminen tapahtuu niin, että sovit ensin yhteyshenkilön kanssa tapaamisajan käydäksenne läpi soututaustasi ja käyt tutustumassa tiloihin ja toimintaan. Tämän jälkeen täytät seuran jäsenyyslomakkeen ja maksat jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksettuasi lähetämme sinulle postitse avainkortin, jolla pääset venevajalle.

Jos luet tätä syksyllä tai talvella ja olet kiinnostunut soudusta muttet ole varma haluatko liittyä seuraan, voit tutustua lajiin soutuspinningtuntien kautta.  Tunneilla opetetaan soudun tekniikkaa.

Otatteko aloittelijoita? 

Aloittelijat ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Toimintaan on helpointa päästä mukaan joko sisäsoutukauden käynnistyessä syksyllä, tai keväällä resurssien salliessa järjestettävän aloittelijakurssin kautta (jos haluat varmistua mukaan pääsystä, ole liikkeellä ajoissa, mieluiten jo huhtikuussa). Pyrimme järjestämään aloittelijoille erillisen kurssin ainakin kerran vuodessa. Tämän jälkeen aloittelijat ”sulautetaan” mukaan sopiviin harjoitusryhmiin seurassa. Ole yhteydessä toimiston sähköpostiosoitteeseen (info(at)smark.fi) ja kerro meille hieman taustastasi ja tavoitteistasi, niin kerromme lisää ja ohjaamme sinut eteenpäin oikeille yhteyshenkilöille.

Olen soutanut ennen ja haluaisin liittyä seuraan, miten toimin? 

Hienoa! Otamme erittäin mielellämme kokeneita soutajia mukaan toimintaan ympäri vuoden, ole yhteydessä toimistoon (info(at)smark.fi) niin järjestämme kanssasi tapaamisen venevajalla ja kerromme lisää harjoitusaikatauluista jne.

Onko seurassa junioreille toimintaa? 

On. Ole yhteydessä toimistoon (info(at)smark.fi), niin kerromme lisää.

Minulla on kokemusta soudun valmentamisesta ja haluaisin valmentaa seurassa, onnistuuko tämä? 

Todennäköisesti onnistuu, kaipaamme aina lisävoimia valmennustoimintaan! Ota yhteyttä (info(at)smark.fi) ja kerro meille valmennus-/soututaustastasi.

Kuinka paljon jäsenyys maksaa ja mitä jäsenyys sisältää?

Jäsenmaksu vahvistetaan vuosittain seuran vuosikokouksessa. Tämänhetkiset maksut löytyvät “jäsenyys” sivulta. Henkilöjäsenyys sisältää harjoitustilojen ja erikseen määriteltyjen veneiden käytön ja mahdollisesti jonkin verran valmennusta. Veneitä saa käyttää seuran vastuuhenkilöiden luvalla. Kaikki seuran jäsenet sitoutuvat noudattamaan seuran sääntöjä ja ohjeita.

Tuleeko jäsenmaksun päälle vielä muita kuluja?

Mikäli osallistut soutukilpailuihin seuran nimissä tulee sinun myös hankkia soutuliiton lisenssi (ohjeet melonta- ja soutuliiton sivuilta). HUOM! Suosittelemme lisenssin hankkimista joka tapauksessa vaikka et aikoisikaan kilpailla, sillä lisenssin mukana tuleva vakuutus kattaa myös harjoittelun. Soutajat maksavat itse kilpailumatkoista koituvat kulut.

Täytyykö minun liittyä seuraan heti vai voinko tulla ensin tutustumaan? 

Uudet jäsenet voivat tutustua seuran toimintaan kerran-pari ilmaiseksi, tämän jälkeen tulee maksaa jäsenmaksu (tämä koskee siis vain jäsenyyttä, ei spinningtunteja).

Soutuseura SMARK ry:n tilat ja välineistö on tarkoitettu ainoastaan jäsenmaksun maksaneille SMARK:n jäsenille. Tiloihin ei saa tuoda ulkopuolisia, avainkorttia ei saa luovuttaa toiselle henkilölle ja sen katoamisesta on ilmoitettava välittömästi osoitteeseen: info(at)smark.fi

Onko jäsenten määrälle ylärajaa?  

On. Seuralla on paljon veneitä ja tiloihin mahtuu paljon väkeä, mutta toiminnan kannalta voi olla välttämätöntä rajoittaa jäsenmäärää. Tilarajoituksia on myös (pienpuu)veneiden säilytykselle.

Voiko seuran tiloja vuokrata?  

Voi. Spinningsalia ja saunaa vuokrataan yksityisille ryhmille. Lisätietoa saat info(at)smark.fi tai spinningvastaavaltamme. Soutupaviljongin tapahtumajärjestelyistä vastaa Sweet Pepper: www.sweetpepper.fi

Kuka seuraa pyörittää?

Soutuseura SMARK ry on rekisteröity yhdistys. Seuran hallinnosta vastaa sen vuosikokouksen valitsema hallitus. Seuran vuosikokous järjestetään seuran sääntöjen mukaisesti helmi-maaliskuussa. Hallituksen jäsenille ei makseta toiminnasta korvausta. Seuratoimintaamme pyörittävät seuran jäsenet vapaaehtoistyöllä, mukaan lukien kurssien ohjaajat, valmentajat ja spinningohjaajat. Seuran jäsenet osallistuvan mm. kaluston kunnossapitoon sekä seuran syys- ja kevättalkoisiin. Seuralla on yksi palkattu työntekijä, joka vastaa mm. kirkkoveneiden vuokraustoiminnasta, soutajien ja talviuimareiden avainkorttien hallinnoinnista sekä tilojen yleisestä kunnosta. Tilojen puhtaanapito on kaikkien tiloja käyttävien vastuulla! Jokaisella souturyhmällä on oma vastuuhenkilönsä, joka toimii yhteyshenkilönä soutajien ja hallituksen välillä.