Skip to content

KURSSIT

Järjestämme kesällä yhden päivän tutustumiskursseja (3t), joissa pääset tutustumaan soutuun. Kurssit ovat tarkoitettuja sinulle, joka olet kiinnostunut soudusta, mutta et tiedä mistä aloittaa. Voit kurssin jälkeen jatkaa 3 viikon mittaiseen soutukouluun (yleensä 2 krt viikossa), jos innostuit lajista. Pääset soutukoulussa tutustumaan eri veneluokkiin, veneiden käsittelyyn ja soutuun syvällisemmin. Opit tarvittavan soututekniikan jotta voit jatkaa soudun harjoittelemista. Kurssit järjestetään pienryhmissä.

Tutustumistilaisuus tutustuttaa sinut oikeaan soututekniikkaan, jota käytetään niin sisäsoudussa, puuvenesoudussa, coastal-venesoudussa kuin kirkkovenesoudussakin – olympialuokan veneiden soudun lisäksi.

Mikäli sinulla on jo soutukokemusta, mutta et ole vielä seuran jäsen, ota rohkeasti yhteyttä info(at)smark.fi. Voit tällöin päästä nopeasti seuran jäseneksi ja soutamaan kokeneempien soutajien kanssa ilman kurssia.

TUTUSTUMINEN SOUTUUN

Soutuuntutustumiskurssilla tarjoamme turvallisen ja opettavaisen ympäristön lajin harjoitteluun. Mukaan mahtuvat kaikki iästä, sukupuolesta ja lajitaustasta riippumatta. Kurssille voivat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat ja uimataitoiset henkilöt. Kurssit järjestetään pääsääntöisesti englanniksi, mutta mukana on myös suomenkielisiä ohjaajia.

Hinta: 50 e.

Kurssi sisältää:

  • Tutustuminen Concept2-sisäsoutulaitteeseen (ja soudun opettelu oikealla tekniikalla)
  • Soutuharjoitus vesillä turvallisessa harjoitteluveneessä
  • Tutustuminen soutuseuraan, venekalustoon sekä lyhyesti turvallisuusasioihin

Miten varaudun kurssille:

  • Pukeudu säänmukaisesti. Tekniset urheiluvaatteet: tiukat juoksutrikoot/-shortsit, t-paita/toppi ja tiukkoja lämpimiä päällyspaitoja.
  • Juomapullo ja aurinkorasvaa aurinkoisella kelillä
  • Pyyhe ja vaihtovaatteet: Veteen tippuminen käytännössä mahdotonta, mutta saatat kastua, mikäli on sateinen keli tai vettä roiskuu päälle harjoituksen aikana

Ilmoittautuminen ja maksaminen:

Ilmoittaudu seuraavalle kurssille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)smark.fi. Odota, että saat vahvistuksen ilmoittautumisesta sekä laskun. Maksa lasku ennen kurssia ja tuo mukaasi kuitti maksusta.

SOUTUKOULU

Kun olet suorittanut tutustuminen soutuun -kurssin, voit jatkaa soutukouluun.

Soutukoulun tavoitteena on:

  • Opettaa soututekniikan perusteet yhden- ja/tai pariairon käsittelyssä, sekä sisäsoudussa
  • Perehdyttää kalustoon ja sen käsittelyyn (veneet, airot, hankaimet, sisäsoutulaitteet)
  • Osoittaa kuinka kuntoa voi kohottaa soudun avulla

Soutukoulun päätyttyä tarjoamme jokaiselle osallistuneelle mahdollisuuden jäädä seuran jäseneksi ja lähteä harjoittelemaan erilaisissa souturyhmissä ja kokoonpanoissa. Seuran jäsenenä saat myös oikeuden käydä harjoittelemassa itsenäisesti seuran tiloissa, sekä mahdollisuuden osallistua tavoitteelliseen harjoitteluun tähtäävään valmennusryhmään.

Hinta: 90 e.