Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten seuraan liitytään? 

Oletko kiinnostunut puuvenesoudusta vai olympialuokan soudusta? Ole yhteydessä toimiston sähköpostiosoitteeseen (toimisto@smark.fi ), niin ohjaamme sinut eteenpäin oikeille yhteyshenkilöille. Käytännössä seuraan liittyminen tapahtuu niin, että sovit ensin yhteyshenkilön kanssa tapaamisajan ja käyt tutustumassa tiloihin ja toimintaan, tämän jälkeen täytät seuran jäsenyyslomakkeen ja maksat jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksettuasi lähetämme sinulle postitse avoinkortin, jolla pääset venevajalle.

Jos luet tätä syksyllä tai talvella ja olet kiinnostunut soudusta mutta et ole varma haluatko liittyä seuraan, voit tutustua lajiin soutuspinningtuntien kautta.  Tunneilla opetetaan soudun tekniikkaa.

Otatteko aloittelijoita? 

Aloittelijat ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Pyrimme järjestämään aloittelijoille erillisen kurssin ainakin kerran vuodessa, yleensä huhti-kesäkuun aikana. (Kursseja järjestetään resurssien mukaan myös syksyllä kesän kilpailukauden päätyttyä.) Tämän jälkeen aloittelijat ”sulautetaan” mukaan seuran yleiseen harjoitustoimintaan. Ole yhteydessä toimiston sähköpostiosoitteeseen (toimisto@smark.fi) ja kerro meille hieman taustastasi ja tavoitteistasi, niin kerromme lisää ja ohjaamme sinut eteenpäin oikeille yhteyshenkilöille. Otamme uusia jäseniä läpi vuoden, mutta toimintaan on helpointa päästä mukaan joko sisäsoutukauden käynnistyessä syksyllä, tai keväällä ennen vesikauden ja aloittelijakurssin alkua (jos haluat varmistua mukaan pääsystä, ole liikkeellä ajoissa, mieluiten jo huhtikuussa).

Olen soutanut ennen ja haluaisin liittyä seuraan, miten toimin? 

Hienoa! Otamme erittäin mielellämme kokeneita soutajia mukaan toimintaan ympäri vuoden, ole yhteydessä toimistoon niin kerromme lisää harjoitusaikatauluista jne.

Onko seurassa junioreille toimintaa? 

On. Ole yhteydessä toimistoon, niin kerromme lisää.

Minulla on kokemusta soudun valmentamisesta ja haluaisin valmentaa seurassa, onnistuuko tämä? 

Todennäköisesti onnistuu, kaipaamme aina lisävoimia valmennustoimintaan! Ota yhteyttä ja kerro meille valmennus/soututaustastasi.

Kuinka paljon jäsenyys maksaa ja mitä jäsenyys sisältää?

Jäsenmaksu vahvistetaan vuosittain seuran vuosikokouksessa. Tämänhetkiset maksut löytyvät ”jäsenyys” sivulta. Henkilöjäsenyys sisältää harjoitustilojen ja erikseen määriteltyjen veneiden käytön ja mahdollisesti jonkin verran valmennusta. Veneitä saa käyttää ainoastaan soutupäällikön/valmennusvaliokunnan luvalla. Kaikki jäsenet sitoutuvat noudattamaan seuran sääntöjä sekä hallituksen, soutupäällikön ja valmentajien ohjeita.

Tuleeko jäsenmaksun päälle vielä muita kuluja?

Mikäli osallistut soutukilpailuihin seuran nimissä tulee sinun myös hankkia soutuliiton lisenssi (ohjeet melonta- ja soutuliiton sivuilta). HUOM! Suosittelemme lisenssin hankkimista joka tapauksessa vaikka et aikoisikaan kilpailla, sillä lisenssin mukana tuleva vakuutus kattaa myös harjoittelun. Soutajat maksavat itse kilpailumatkoista koituvat kulut.

Täytyykö minun liittyä seuraan heti vai voinko tulla ensin tutustumaan? 

Uudet jäsenet voivat tutustua seuran toimintaan kerran-pari ilmaiseksi, tämän jälkeen jokaisen tulee maksaa jäsenmaksu (tämä koskee siis vain jäsenyyttä, ei spinningtunteja).

Soutuseura SMARK ry:n tilat ja välineistö on tarkoitettu ainoastaan jäsenmaksun maksaneille SMARK:n jäsenille.   Myös muiden seurojen jäsenet, jotka käyttävät tiloja harjoitellessaan Helsingissä, ovat velvollisia maksamaan seuran jäsenmaksun. Jokainen seuran tiloja käyttävä on siis velvollinen maksamaan jäsenmaksun. Jäseneksi liittymisen yhteydessä saatu sähköinen avainkortti on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tiloihin ei saa tuoda ulkopuolisia. Tähän sääntöön ei ole poikkeuksia. Avainta ei saa luovuttaa toiselle henkilölle ja sen katoamisesta on ilmoitettava välittömästi osoitteeseen: info@smark.fi

Monelta harjoitukset ovat?

Tämä vaihtelee harjoitusryhmästä riippuen, saat lisätietoa harjoitusajoista liityttyäsi seuraan. Yleensä harjoituksia järjestetään iltaisin ja viikonloppuaamuisin, osa ryhmistä harjoittelee myös arkipäivinä aikaisin aamulla.

Kuinka paljon minun täytyy harjoitella?

Tähän ei ole suoraa vastausta, harjoittelun määrä riippuu omista tavoitteistasi. Harjoitusmäärät vaihtelevat aloittelijoiden ja kuntosoutajien parista kolmesta harjoituskerrasta viikossa huippusoutajiemme 8-10 kertaan viikossa. Harjoituskerrat eivät ole pakollisia, ellet ole osa kilpajoukkuetta, jolla on etukäteen sovitut harjoitusajat. SMARK tarjoaa harjoitusmahdollisuuksia niin kilpa- kuin harrastussoutajillekin, mutta olemme ensisijaisesti kilpaurheiluseura.

Miten joukkueet kilpailuihin valitaan?  

Eri ryhmät harjoittelevat yhdessä suurimman osan kautta ja valmentajat/ohjaajat päättävät kilpajoukkueiden kokoonpanon kilpailujen lähestyessä.

Kuinka paljon seurassa on jäseniä?  

Seurassa soutaa noin 70-80 olympialuokan soutajaa ja 30-40 kirkkovenesoutajaa. Pienpuuveneilijöitä on noin 15. Seuran omien soutajien lisäksi Stadikalla käy aktiivisesti kuntourheilijoita soutuspinningissä, ja kirkkoveneitä vuokrataan kesällä niin polttariporukoille kuin Sulkavalle tähtääville kisaajillekin. Talviuimareita Soutustadionilla on noin 150.

Onko jäsenten määrälle ylärajaa?  

On. Seuralla on paljon veneitä ja tiloihin mahtuu paljon väkeä, mutta esimerkiksi valmennusta emme resurssisyistä välttämättä aina voi tarjota kaikille halukkaille. Sitoutuneet ja aktiivisesti harjoittelevat soutajat ovat etusijalla valmennuksen suhteen. Tilarajoituksia on myös pienpuuveneiden säilytykselle.

Järjestääkö seura harjoitusleirejä? 

Kyllä, tosin ei välttämättä joka vuosi. Viime aikoina leirejä on järjestetty kerran-pari vuodessa, yleensä Kisakalliossa Lohjalla. Myös ulkomaan leirejä järjestetään ajoittain ja/tai soutajat osallistuvat Melonta- ja Soutuliiton järjestämille leireille. Osallistujat maksavat itse leirien kustannukset.

Mistä saan seuran kilpa-asun ja muita varusteita?  

Treenikamoja ja kilpa-asuja tilataan kerran-pari vuodessa, tästä ilmoitetaan aina erikseen mm. seuran facebook-sivuilla.

Voiko seuran tiloja vuokrata?  

Voi. Spinningsalia vuokrataan yksityisille ryhmille. Lisätietoa saat toimistolta tai spinningvastaavaltamme. Soutupaviljongin tapahtumajärjestelyistä vastaa Sweet Pepper: www.sweetpepper.fi

Kuka seuraa pyörittää?

Soutuseura SMARK ry on rekisteröity yhdistys. Seuran hallinnosta vastaa vuosikokouksen valitsema hallitus. Seuran vuosikokous järjestetään seuran sääntöjen mukaisesti helmi-maaliskuussa. Hallituksen jäsenille ei makseta toiminnasta korvausta. Seuratoiminnan eri alueiden pyörittämiseen osallistuu myös joukko muita vapaaehtoisia, mukaan lukien seuran valmentajat sekä spinningohjaajat. Seuralla on yksi palkattu työntekijä, joka vastaa mm. kirkkoveneiden vuokraustoiminnasta, soutajien ja talviuimareiden avainkorttien hallinnoinnista sekä tilojen yleisestä kunnosta. Tilojen puhtaanapito on kaikkien tiloja käyttävien vastuulla! Jokaisella souturyhmällä on oma vastuuhenkilönsä, joka toimii yhteyshenkilönä soutajien ja hallituksen välillä.  Jokaisen seuran jäsenen odotetaan osallistuvan seuran syys- ja kevättalkoisiin.