Seuratoiminnan periaatteet

Seuratoiminnan periaatteet

”Soutu on joukkuelaji. Niin kuin muissakin joukkuelajeissa, tämä tarkoittaa treenien suhteen sitoutumista ryhmään, sen tavoitteisiin ja aikatauluihin.  Yhteisesti sovituista säännöistä pidetään kiinni ja treeneihin tullaan silloin, kun on luvattu.

Kasvava seuramme toimii yhtä palkattua osa-aikaista työntekijää lukuun ottamatta täysin vapaaehtoisvoimin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien seuran jäsenten panosta tarvitaan yhteisen harrastuksen mahdollistamiseksi. Hyvä yhteistyökyky ja toisten kunnioittaminen on tärkeää aina ryhmän kanssa toimittaessa, oli kyse sitten työstä tai vapaa-ajan harrastuksista. Kun nämä periaatteet pidetään mielessä, on seurassa toimiminen hyvin antoisa kokemus!

Stadikalla pyörii vuosittain soutuseuramme yli 100 enemmän tai vähemmän aktiivisen jäsenen lisäksi noin 150 talviuimaria, sekä uskollinen joukko seuran spinningtunneille osallistuvia kuntoliikkujia. Tähän lisäksi vielä kesän isot kirkkovenetapahtumat. Jokainen varmasti ymmärtää, että tämän shown pyörittäminen ei onnistu ihan itsestään. Seurassamme on paljon aktiivista porukkaa, josta osa on jo vuosien ajan antanut pyyteettömästi omaa aikaansa ja energiaansa toimintamme hyväksi. Olemme heille tästä erittäin kiitollisia. Apua kuitenkin tarvitaan aina!”

SMARKin hallitus

Alla joitakin esimerkkejä siitä, miten SINÄ voit osallistua seuran toimintaan muutenkin kuin soutajana:

Talkoot – Siivous ja veneiden huolto kevät- ja syystalkoissa sujuu sitä mukavammin ja vikkelämmin, mitä enemmän porukkaa on paikalla. Tarjolla on yleensä myös grillimestarin paikka!

Spinningtuntien vetäminen – Aktiiviset soutajat, joiden tekniikka on kunnossa, voivat tulla mukaan iloiseen spinning-rinkiimme! Toimintaan osallistuminen vaatii sitoutumista tuntien vetämiseen koko kauden ajan.  (Jos et pääse vetämään tuntia, sinun on aina itse etsittävä itsellesi sijainen ja pidettävä spinningvastaava tietoisena muutoksista.) Spinningvastaava perehdyttää ohjaajat.

Uusien soutajien soutukoulu (keväästä n. juhannukseen) – seuraan syksyn, talven ja kevään aikana liittyneet ”noviisit” tarvitsevat alkukesästä ohjausta vesillä soutamisessa; tätä varten olemme yleensä (resurssien salliessa) vetäneet kesän alussa soutukoulua vähintään kaksi vuotta soutaneiden kokeneempien jäsenten toimiessa ohjaajina.

Kilpailujen järjestelyt, ryhmien vetäminen jne.

Kesällä tarvitsemme monenlaista apua mm. kirkkovenetapahtumien ja liigakisojen järjestelyissä. Valmennuskokemusta omaavat ovat erittäin tervetulleita ohjaustoimintaan.

Hallitus

Hallituksen sisällä vastuut on jaettu seuran toimintojen mukaan; uudet aktiiviset toimijat ovat aina tervetulleita! Hallitus valitaan seuran vuosikokouksessa maaliskuussa.

Jos olet kiinnostunut tavoista olla aktiivisemmin mukana seuran toiminnassa, ole yhteydessä toimistoon sähköpostitse (toimisto@smark.fi)  tai nappaa hallituksen jäseniä hihasta rannassa, niin välitämme viestisi oikeille tahoille seuran sisällä!