Aikuiset

Olympialuokan toiminta aikuisille

Senioriryhmä käsittää sekä aktiivisia kilpailuun tähtääviä soutajia, sekä enemmän satunnaisesti harrastavia soutajia. Aktiivisesti harjoittelevat osallistuvat pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa yhteisiin harjoituksiin, muu harjoittelu on itsealoitteista. Tarkemmat tiedot harjoitusohjelmista ym. jaetaan ryhmälle erikseen. Ryhmillä ei ole varsinaista ikärajaa ja mukaan pääsee niin 17-vuotiaat kuin myös varttuneemmat jäsenet.

Masters-luokan soutu

Soutaja voi kilpailla Masters-luokan kilpailuissa siitä vuodesta, jonka aikana hän täyttää 27. Masters soutajat sijoitetaan sen jälkeen ikäluokkiin A-J, jossa A-luokka sisältää keskimäärin 27 vuotta tai sen yli olevat ja J-luokka on keskimäärin 80 vuotta tai yli. Riippuen sen vuoden tulevasta iästä Masters soutajat kilpailevat samassa ikäluokassa muita saman keski-iän omaavia soutajia vastaan. Perämiehen ikä ei vaikuta venekunnan keski- ja alaikärajaan. Masters-luokan soutajat voivat myös osallistua kansainvälisiin Masters-luokan MM-kilpailuihin (vuotuinen tapahtuma). Master soutajat voivat olla entisiä eliittisoutajia, tai vastikään soudun aloittaneita soutajia.

Masters soutu keskittyy soudun terveys- ja kunto-vaikutteisiin ja toimii niin ikään seurustelu-kanavana ja mahdollistaa ystävyyssuhteiden luomisen.

Lähde: World Rowing