Kirjaudu

Uutisarkisto

Tunnelmia Italian leiriltä: Mikko

 Ensimmäinen soututreeni alkoi tasapainoa harjoitellessa ja tuntuma veneeseen alkoi taas löytyä muutamien treenien jälkeen. Soutaminen tuntuikin poikkeuksellisen hyvältä, sillä sain käyttööni aivan uuden Filippin yksikön. Vene ui hieman vakaammin ja ensimmäistä kertaa soutu uran aikana sain soutaa yksiköllä, jossa on juuri sopivat säädöt ilman kompromisseja. Uusi ja jäykkä vene ei kuitenkaan tuntunut liikkuvan itsestään juuri sen kovempaa kuin vähän vanhempikaan vene. Päinvastoin se sallii kovempaa soutamisen ja toimii juuri niin kuin pitääkin, totellen tarkasti soutajan jokaista pienintäkin liikettä. Uusi hankainratkaisu on myös todella hyvä ääriolosuhteissa ja kovassa aallokossa soutamisessa. Nyt voikin keskittyä täysin soutuun, sillä vene ei ole hidasteena vaan on oikea työkone.

Leirin edetessä helppous ja rentous alkoi palautua soutuun sitten viime syksyn. Soututekniikka alkoi olemaan leirin loppua kohden jopa paremmalla tasolla kuin syksyn viimeisissä vesitreeneissä. Vene alkoi kulkemaan kohtuullisesti matalilla tahdeilla, mutta vielä jäi paljon tekemistä kisarytmin hakemiseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palasin leiriltä suomeen kahden viikon ajaksi, jonka jälkeen matkustin toiselle leirille Gavirateen 14 vuorokaudeksi. Kevät oli tällä leirillä jo vähän pidemmällä ja treenivaatteiden paksuutta pääsi hieman vähentämään. Lämpötilat pysyttelivät kuitenkin aika pitkälti vain nollan ja 12 asteen välillä, mutta kevätaurinko paistoi aurinkoisina päivinä voimakkaasti ja silloin tyynessä kelissä oli ajoittain hyvinkin lämmin. Soututuntuma alkoi aika nopeasti palautumaan kahden viikon takaiseen tuntumaan ja tällä kertaa oli suuri apu, kun Hannu Näkki pääsi myös leirille valmentamaan SMARKin soutajia minua mukaan lukien. Soututekniikan osalta pääsin tällä leirillä aivan uusiin ulottuvuuksiin rentouden ja rytmitysten kanssa ja veneen vauhdit nousivatkin selkeästi tällä leirillä. Rentous ja tasapaino kehittyivät paljon kun soutamisen lisäksi keskittyi pitkiksi ajoiksi tekemään erilaisia tekniikkaharjoituksia mm. soutamalla lavat pystyssä, ilman kenkiä, silmät kiinni, soutamalla airon varresta, erilaisilla rytmityksillä, maksimipalautusnopeuden harjoittelua sekä näiden yhdistelmiä. Ehkä joskus pystyn tekemään näitä kaikkia kerralla!

Leirin lopulla lämpötilat hieman vielä nousivat ja pääsi treenaamaan jo muutaman treenin t-paidalla ja soutuhaalareilla. Ajoittain sormia sai kuitenkin lämmitellä jäisen kylmässä kelissä, tuulessa ja vesisateessa. Pääasiallinen leirien tarkoitus onnistui todella hyvin eli soutukauden aikaisempi aloittaminen. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti.

Terveisin Mikko Karppinen