Kirjaudu

Uutisarkisto

Uutisia soudun tulevaisuudesta


Kansainvälinen Soutuliitto (FISA) kokoontui viime viikonloppuna Lontoossa keskustelemaan lajin tulevaisuudesta. FISA:n hallituksen puheenjohtaja, Jean-Christophe Rolland, sekä toiminnanjohtaja Matt Smith esittelivät kolme toiminta-aluetta johon FISA pyrkii keskittymään lähivuosina:

  1. Soudun säilyttäminen olympialajina. Kansainvälinen olympiakomitea on viemässä tapahtumaa kohti sukupuolten tasapainoa, eli tulevaisuudessa naiset ja miehet kamppailevat yhtä monista mitaleista. Soudussa on tällä hetkellä 8 tapahtumaa miehille ja 6 naisille. FISA tahtoo myöskin panostaa lajin katsojaystävällisyyden kehittämiseen.
  2. Läpinäkyvyyden/rehellisyyden säilyttäminen lajissa. Niin kilpailijatasolla (anti-doping toiminta, sukupuolten tasapaino), kuin myös hallinnossa (sukupuolten tasapaino ja korruption estäminen).
  3. Soudun kansainvälisen kuvan vahvistaminen. Ei vain urheilumuotona vaan myös elämäntapana. Muun muassa kestävän kehityksen periaatteiden vaaliminen. FISA on WWF:n strateginen kumppani ja osallistuu esimerkiksi Afrikassa saastuneiden vesistöjen kunnostukseen.

Aiheesta uutisoi alunperin worldrowing.com