Kirjaudu

Uutisarkisto

Redbull kirkkoveneralli Soutustadikalla!

Red Bull Kirkkoveneralli – Pelaako tiimityö ja ovatko nuotit selvät?

 

Stadikalla kesäkuussa Red Bull järjestää erilaisen kirkkovene-kilpailun. Kilpailussa koetellaan enemmän tiimityötä kuin kuntoa! Ilmoittautuminen joukkueille vain 70e, mikäli ilmoittautuu huhtikuussa.

Kilpailun konsepti on vesiselvä. Radat vaihtuvat joka vaiheessa karsinnoista finaaliin, joten tiimityö ja rytmi ovat kaikki kaikessa. Venekuntien soutajien kiskoessa raivokkaasti, perämies toimii veneen ohjaajana ja soutajien kirittäjänä, tavoitteena päästä maaliin ensimmäisenä. Voittaja etenee aina seuraavaan vaiheeseen kunnes finaalissa nähdään kolme parasta venekuntaa taistelemassa historian ensimmäisestä Red Bull Kirkkoveneralli-tittelistä.

Red Bull Kirkkovenerallin kilpailun johtajana toimii helsinkiläisen Smark Soutuseuran Markus Kuusela.

- Luvassa on teknisesti haastava kilpailu, sillä venekunnat tulevat kiertämään poijuja ja tämä on kirkkoveneellä haasteellista. Kilpailu tulee varmasti herättämään huomiota lajin sisällä sekä sen ulkopuolella. Perämies tulee olemaan ratkaisevassa osassa. Kuinka saada vene käyttäytymään haluamalla tavalla, jotta mm. 360° käännökset poijujen ympärillä saadaan vedettyä kunnialla läpi. Luvassa on peräsimen käytön lisäksi myös soutamista ja huopaamista näissä tiukimmissa käännöksissä, sanoo Markus Kuusela.

Jouteleen joukkue on niittänyt mainetta ja kunniaa niin miesten kuin naisten joukkueillaan sekä sekajoukkueellaan napaten lukuisia kirkkovenesoudun Suomen mestaruuksia vuosituhannen vaihteen jälkeen. Voitokas seura tullaan näkemään myös Red Bull Kirkkovenerallissa omalla venekunnallaan.

- Kun Red Bull Kirkkovenerallissa ei koetella kestävyysominaisuuksia, niin nyt korostuu joukkueessa soutamisen erittäin tärkeä taito eli joukkueen yhteinen tekeminen ja toki perämies on tärkeässä roolissa, että joukkue tekee oikeita asioita, kertoo seuran puheenjohtaja Seppo Häkkinen.

- Tämä on loistava paikka haastaa kaikki kokeilemaan "yhteiseen hiileen" puhaltamista tässä mukavassa lajissa, leikkimielisessä kisassa ja tutustumaan samalla soutuporukoihin, jatkaa Häkkinen.


Tapahtuman startti Soutustadionilla 13.6.2015
klo 10:30 Ilmoittautuminen aukeaa
Klo 12:00 Perämiesten briefing
Klo 13:00 1. Karsintalähtö


Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisesta:

www.redbull.fi/kirkkoveneralli

www.eventilla.com/redbull-kirkkoveneralli

www.facebook.com/events/357352404468430/

#kirkkoveneralli

Lisätietoa:
Anette Latva-Piikkilä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., mob. 040 772 4124