Kirjaudu

Uutisarkisto

Mikko Karppinen souti Lucernen maailmancupin osakilpailussa 7. - 9.7. Mikon kisakuulumisia.

Mikko Karppinen osallistui ensimmäisenä Smarkilaisena soudun maailmancupin osakilpailuun Lucernessa. Tuloksena kovassa seurassa D-finaalin 6. sija.

Onnittelut Mikko, onnistuit hyvin yhdessä maailman kovatasoisimmista soutukilpailuista! Mitä kuului viimeisen vuorokauden valmistautumiseen? Toimitko yleensä samalla tavalla?

 

Kiitos, onnistuin kyllä omalla tasollani aika hyvin vaikka maailmalla onkin todella kova taso ja kehittymisen sekä parempien sijoituksien eteen saa vielä reilusti tehdä asioita paremmin. 

 

Vuorokausi ennen kilpailua tein valmistavan harjoituksen tuttuun tapaan, johon kuuluu kisalämmittely + 750m kisavauhtista soutua. Ravinnon olin vaihtanut tiiviimpään ja kevyeen muotoon, jotta kropasta lähti painoa hiukan pois punnituksia varten. Tällä kertaa paino oli sen verran alhainen, ettei varsinaisesti tarvinnut tehdä painonpudotusta punnitusta varten.

 

Henkisen kisavalmistautumisen toteutin vielä hieman kokeiluasteella olevalla uudella tyylillä. Olen käyttänyt sitä tämän kesän ajan hyvillä tuloksilla. Pääperiaatteena on, että kilpailuaamuna ei enää ajatella kisaa liikaa vaan suunnitelmat ja mielikuvaharjoittelut on valmiiksi päässä. Hieman samaan tapaan kuin itse fyysinenkin harjoittelu on tehty ennen kisoja niin henkinen valmistautuminen on harjoiteltu etukäteen ja juuri ennen kisoja sitä ei enää treenata vaan luotetaan ennalta opittuihin taitoihin.

 


Mihin lähdöistä olit erityisen tyytyväinen? Miten analysoisit kunkin lähdön?

 

Finaaliveto oli onnistunein. Alkuerän vetoa haittasi todella kuuma keli, johon olisi pitänyt varautua paremmin. Selviydyin kuitenkin välieriin vaikka kisassa olikin löysä olo. Välierissä oli lievä vastatuuli joka aiheutti pientä virhearviota vauhdinjaosta, joten omaan huippusuoritukseen ei päästy. Finaali oli kaikista tasapainoisin ja kovan startin jälkeen oli vain fiilis että nyt roikutaan väkisin pääjoukon mukana ja sinnittelin niin maaliin asti. Loppuun löytyi myös uudenlainen kirivaihde.

 


Saitko uusia ideoita siitä mitä osa-alueita soudussa, harjoittelussa tai valmistautumisessa voisi parantaa?

 

Useita ideoita ja inspiraatiota tarttui kilpailusta mukaan. Kilpailuun valmistautumisessa on vielä paljon hienosäätöä, mutta se onkin vahvuuteni. Kuumien olosuhteiden valmistautumiseen sain hyviä oivalluksia. Tärkeimpänä juuri nyt olen yrittänyt poimia henkisiä ajatustason asioita, joilla saisi pidettyä laadukasta perusharjoittelua hyvin kasassa ja vietyä eteenpäin.

 


Tutustuitko muihin soutajiin? Oliko kilpailussa hyvä henki kilpailijoiden kesken?

 

Tutustuin vain hieman, mutta henki oli todella hyvä.


Oliko Lucernen kilpailussa jotakin, joka tekee siitä erityisen?

 

Upea kilpailupaikka pienellä Rotsee järvellä on todella tyyni ja sijaitsee aivan kaupungin tuntumassa.

 
Mikä kokemuksesta jäi eniten mieleesi?

 

Kilpailut olivat hienot "karkelot" ja näki että vaikka siellä kovaa mennään niin kyllä nekin vain leipää syö.

 


Mitkä ovat tämän kesän tärkeimmät jäljellä olevat kisat?

 

Pienvene sm-kilpailut kevyessä yksikössä.